Wong Bok

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , , ,

Opis

Napa cabbage, Mandarin Cabbage, White cabbage, Flowering cabbage, Celery cabbage. Rapa chinensis. Pekinensis group

 

Stara vrsta koja je pvi put zabeležena u 14 veku u Kini. Najveći Kineski kupus koji teži do 3kg bez forsiranja !
Spada u red najznačajnih povrtarskih kultura, sama glavica može da predje 30cm u dužini. Plod se koristi se svež ili obradjen. Izuzetno tankog i hrskavog lista. Dosta hranljiviji i lakši za želudac od običnog kupusa.Dugo zadržava svežinu nakon branja, u frižderu ostaje svež 6 nedelja. Može da zameni salatu. Od setve do berbe glavice u punoj veličini potrebno je 60 dana. Otporan na visoke temperature i precvetavanje. Veoma dobar izvor vitamina A, C, K i vitamina B6, folne kiseline, kalcijuma, gvožđa, magnezijuma, kalijuma i mangana.


Direktna setva od Aprila do Jula, puna zrelost od Jula do Oktobra

Rana setva se može obaviti u zatvorenoj svetloj prostoriji na temperaturi od 20-25C ​​(68-77F). Posejte seme na dubinu od 13 mm (½“) u posude ili module komposta za setvu semena  a zatim lagano prekrijte seme slojem vermikulita ili prosejanog komposta. Kasnije setve se mogu sejati direktno na otvorenom u dobro pripremljenu gredicu. Sejati na dubinu od 13 mm (½“) i na rastojanju od 30 cm (12″) između redova.

Mlade biljke se mogu izbockati u posude i uzgajati u hladnijim uslovima dok ne prođe sav rizik od mraza, a onda kada dobiju 2-3 prava lista mogu se presaditi na mesto rasta na rastojanju od 30-35 cm (12-14 in) između biljke i 30-35cm (12-14in) između redova. Biljke koje su posejane direktno na otvorenom mogu se prorediti na istim razmacima kao što je gore navedeno. Mlade-nedozrele biljke koje se vade tokom proredjivanja se mogu konzumirati poput salate.

Održavajte tlo stalno vlažnim kako biste sprečili da se sadnice uvrću i da biste sprečili bube koje mogu napraviti rupe na listovima. Nanesite kreč na kisela tla da biste smanjili kiselost i smanjili rizik od štete.

Dodatne informacije

Količina

1gr / 400-+ semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Wong Bok“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *