Opis
Stara Japanska sorta poznata od 8. veka, pripada Kyoto tipu. Spada medju sorte najkraće vegetacije, sazreva za samo 60 dana. Može se uzgajati kao baštenska ili saksijska vrsta, otporan na sušu i visoke temperature. Plod teži do 300gr, meso je čisto bele kremaste strukture i nikada ne gorči, kora je skoro crne boje, tanka i nije je neophodno ljuštiti.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne, eventualno seme dezinfikovati
Setva : S proleća od februara do kraja aprila. Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ). Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida. Pikira se nakon 20 dana od klijanja.
Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Ukoliko rasad polegne,neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom.
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.