Six-Week Purple Hull Cowpea / Pasuljica

150.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Vigna unguiculata , Cacarica
Cacarica kako je neki zovu, ili pasuljica jer ima dosta sitnije zrno naspram klasičnog pasulja. Zbog niskog sadržaja vlakana ne izaziva nadimanje i brzo se kuva. Iako mnogi pišu da je lekovita to nije dokazano ali sadrži visoki procenat proteina, minerala i vitamina i nizak sadržaj masti pa je pogodna za dijabetičare i nema negativnih nusposledica. Pored zrna se koristi u ishrani: list, mahuna, zrno zeleno ili suvo ( kremaste je strukture i dosta slatko pa se vrlo često koristi i za u salate ). Može da se obradi termički ili da konzervira.
Stara sorta- kod nas po običaju nepoznata. Ubedljivo jedna od najprinosnijih sorti. Mahuna dostiže preko 20cm i sadrži 12-15 zrna.
Pasulj ima velike potrebe za toplotom. Minimalna temperatura za klijanje je od 8-10 0C. Niske temperature već od – 0,5 0C do 1 0C uništavaju usev. Visoke temperature zajedno sa niskom relativnom vlažnošću vazduha utiču na opadanje cvetova (abortivnost), pri čemu mahune ostaju šture.

Seje se kao i svaka druga vrsta boranije iili pasulja direktnom setvom od apr.- jula. Seme se seje na dubini od 3-5cm i na 5cm razmaka /  ili u kućicama 4-5 zrna razmak izmedju kućica treba biti oko 20cm. Od klijanja do berbe prodje 40 dana za ubiranje mahuna ili oko 60 dana za zrelo zrno.

Dodatne informacije

Količina

20 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Six-Week Purple Hull Cowpea / Pasuljica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *