Azijski Korijander Leisure

200.00 рсд

Opis

Family: Apiaceae
Genus: Coriandrum
Species: Sativum

Specijalno kultivisana sorta za krupnije i jače listove tkdj se može koristiti i koren i cvet. Otporniji na precvetavanje.

Korijander je jednogodišnja biljka, egzotičnog ukusa.To je začin ugodnog mirisa, koriste se osušeni plodovi i list.Korijander sadrži vitamin C i druge vitamine i minerale i delom i organske kiseline.U delovima sveta u kojima prirodno raste upotreba korijandera u medicinske svrhe je vrlo široka. On se koristi kao antireumatsko i antiartritično sredstvo i protiv otoka koji iz nastaju kao posledica ovih tegoba. Neke od kiselina koje su prisutne u korijanderu pozitivno deluje na smanjenje nivoa holesterola u krvi i na čišćenje zidova krvnih sudova. Kao pomoćno sredstvo korijander se koristi i u lečenju anemije, jer sadrži gvožđe. Korijander se koristi u protiv menstrualnih tegoba, koristi se i da bi otvarao apetit, zatim i za zdravlje očiju (jer sadrži vitamin A, fosfor, antioksidanse), kožne poremećaje, regulisanje nivoa šećera u krvi.Eterično ulje korijandera upotrebljava se u proizvodnji parfema. Ima i lekovita svojstva: budi apetit, poboljšava probavu i ublažava grčeve i želučane tegobe. Korijander je u današnje vrijeme poznat po tome što potpomaže izlučivanje u nervima i ćelijama nagomilane živu i otrove.


Setva: U zatvorenom prostoru od Decembra do Aprila na temperaturi preko 15°C, seme sejati u posudama na max 1cm dubine- posuti laganim supstratom. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza. Na otvorenom se seje direktno kada prodje opasnost od mraza. Korijander je spreman za branje kada naraste na oko 15 cm visine. Svake nedelje otkinite 2/3 listova kako biste dodatno podstakli rast biljke.

Dodatne informacije

Količina

2gr / 200-+ semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Azijski Korijander Leisure“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *