Keleraba Superschmelz

150.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Organska stara sorta koja drži svetski rekord u težini. Pri običnom uzgajanju plodovi dostižu do 4,5kg a ukoliko se forsira i do 8kg. U prečniku dostiže 25cm.
Keleraba je kupusnjača koja se može gajiti tokom cele godine, proizvodi se uglavnom iz rasada a ređe direktnom setvom, za ranu proizvodnju rasad se gaji u toplim lejama.
Za razvoj rasada optimalna temperatura je 12-16 stepeni, a temperature ispod osam stepeni ne pogoduju razvoju.
Rani rasad pikira se na rastojanju 5x5cm. Kada mlade biljke razviju četiri lista rasađuju se, rane sorte na razmak od 25×30 ili 30×30 a kasnije na 35x35cm.
U toku rasta vršiti okopavanje, zalivanje i đubrenje azotnim đubrivima (dva puta). U toku leta biljka se odreže iznad dve trećine zadebljale stabljike, i ostanu nekolko listova u čijem pazuhu će se razviti male kelerabe.
Voditi računa u koliko je biljka prestarela a nije bilo dovoljno vlage u zemljištu ili prilikom prekomernog zalivanja može doći do pucanja jabučica.
Berbu vršimo kada biljka bude u prečniku 5-10 cm, tj. polovinu njene pune veličine, pri suvom vremenu, jer lišće nesme biti vlažno, čupa se iz zemlje i oštrim nožem odseca koren.

 

Dodatne informacije

Količina

1gr / 200+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Keleraba Superschmelz“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *