Opis
Potiče iz Azije iako ga Italijani svrstavaju u svoj delikates . Ovo je mali krastavac – iako je botanički dinja . Biljka je izuzetno mala i bez vreža , plod je svetlo zelene kore, koristi se kada je veličine bejzbol loptice . Izuzetno ukusan , sočan , hrskav i slatkog mesa – smatra se najukusnijim krastavcem, kada prezri koristi se kao dinja. Sazreva za 60 dana.Može se čuvati kao saksijska vrsta.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne
Setva : S proleća ili tokom leta direktno u basti na dubini oko 2-5 cm.Ili naklijavanjem u maramici,čim isklija prebacuje se u bašti.
Klijanje: Temperatura iznad 18 C , isklija za 3-15 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Biljka ima plitak koren s time je neophodno redovno navodnjavanje.
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.