Asparagus Mary Washington

150.00 рсд250.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Organska sort ,najčešće korišćena zahvaljujući bogatom ukusu i periodu berbe koja traje do 60 dana .U ishrani se koriste mladi ,sočni izdanci .Najotpornija sorta .

Špargla je višegodišnje niskokalorično povrće koje ne samo da je dobro za figuru , nego čak čini srećnim.
Ovo povrće snabdeva organizam magnezijumom , bakrom , folnom kiselinom i vitaminom E , čime se jačaju srce i krvotok i usporava prerano starenje kože i slabljenje vida . Špargla je takođe bogata kalijumom , koji pomaže čišćenje bubrega i mokraćnih kanala i poboljšava probavu .
Glavni sastojak u špargli je aminokiselina asparagin koja podstiče rad bubrega , aktivira jetru i žuč a time i podstiče izbacivanje otrovnih materija iz organizma . Špargla pomaže koncentraciju i jača nerve . Najnovije studije potvrdile su još jedno dejstvo špargle : špargla u našem mozgu aktivira hormon sreće.
Kad je reč o kalorijama , špargla spada u onu vrstu povrća koja ima najmanje kalorija . Količina od 100 grama sadrži samo 17 kalorija . Pored toga, špargla sadrži mikroelement hrom , koji usporava glad .

Razmnožavanje : Semenom

Setva : Seme potopiti 24h u vodi pa zasejati direktno u bašti nakon što prodje opasnost od mraza-jedva prekriti zemljom,održavati umerenu vlažnost zemlje.Tkdj može da se zaseje tokom zime u kontejnere a zatim s proleća prebaciti u bašti.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : /

Zona otpornosti : 4a / -34,4C

 

Dodatne informacije

Količina

20 semenki, 50 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Asparagus Mary Washington“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *