Valeriana officinalis BLBP 19 / Valerijana BLBP 19

250.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

Valeriana officinalis BLBP 19 / Valerijana BLBP 19: Najnovija i najkvalitetnija selekcija, biljke su otpornije, bujnije i bržeg rasta. Imaju visok sadržaj visok sadržaj etarskog ulja, valerijanske kiseline i ekstrakta, veoma visok prinos korena, do 6x više naspram obične valerijane.

Valerijana ili odoljen se koristi kod nervne napetosti, razdražljivosti, stresa. Njena efikasnost je potvrđena kod padavice, histerije, grčevitih bolova u predelu srca, grčeva u disajnim putevima, nervozi koja se ispoljava na želucu i crevima. Za nesanicu se kombinuje sa kamilicom u vidu umirujućeg čaja. Kod povišenog krvnog pritiska i srčanih tegoba prouzrokovanih stresom, valerijani se mogu dodati lipa i glog za dodatno rasterećenje srčanog mišića. Utiče na smanjenje krvnog pritiska.


Setva: U zatvorenom prostoru tokom cele godine na temperaturi preko 18°C, seme sejati po površini supstrata i blago utisnuti. Prekriti najlonom ili providnim poklopcem , ukloniti isti kada seme isklija. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza. Pre setve seme držati 2-4 nedelje u frižderu.

Valeriana officinalis BLBP 19 / Valerijana BLBP 19

Dodatne informacije

količina

50 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Valeriana officinalis BLBP 19 / Valerijana BLBP 19“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *