Tomatillo Queen of Malinalco

200.00 рсд3,000.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

Family: Solanaceae
Genus: Physalis
Species: ixocarpa

Nepoznata sorta iz Meksika, naspram svih ostalih tomatila ova vrsta je najsladja i ima ukus tropskog voća. Plod je neobičan, izdužen i krupan sa samo par semenki. Može se konzumirati u svežem stanju ili obradjen poput paradajza. Opna je veoma čvrsta i ne puca kao kod ostalih sorti, kora je blistavo žute boje dok je sama unutrašnjost čisto bele boje.

Tomatilo potice iz Meksika. 1god biljka veoma slicna paradajzu,robusna i obilno radja.Da bi biljka bila plodonosnija,neophodna je bogata zemlja i redovno zalivanje.Plod je obavijen ljuskom koja nije jestiva,sam plod je zreo kada se ljuska odvoji od ploda i dobije tamnu boju. Da bi se plod zametnuo,neophodno je imati 2 biljke.Od klijanja do berbe prodje oko 80 dana. Koristi se za pripremu meksickih jela,salata,pica,dzemova,zelea,solo ili kao dodatak drugim jelima-ima pikantan ukus.Zeleni plodovi su blago kiseli dok su Ljučičasti slatki.Veoma otporna biljka , može se čuvati kao višegodišnja biljka ukoliko se čuva tokom zime u zatvorenoj prostoriji.

Razmnožavanje : Semenom

Pre-tretman : Ne , eventualno seme dezinfikovati

Setva : S proleća od februara do kraja aprila . Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ) . Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida . Pikira se nakon 20 dana od klijanja.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : Ukoliko rasad polegne,neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom.

Zona otpornosti : – 1 C

 

Dodatne informacije

Količina

20 semenki, 1000 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tomatillo Queen of Malinalco“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *