Sutherlandia frutescens / Čudesna biljka

250.00 рсд1,500.00 рсд

Opis

syn. Lessertia frutescens (L.) Cancer bush, Magic plant,  balloon pea,  phetola („it changes“) in seTswana, and insiswa („the one that drives away the darkness“)

 

Biljka sutherlandia odavno se koristi u afričkoj tradicionalnoj medicini kao lek za mnoge bolesti. Na brdima zapadnog Capea i Zululanda raste prelep cvet čije je puno latinsko ime Sutherlandia Frutescens Microphylla. Ta biljka odavno se koristi u tradicionalnoj medicini. Narod Sun je zove Insisa („ona koja odagnava tamu“) i koristi je za podsticanje energije i kao jak antidepresiv. Sangome, vračevi naroda Zulu, zovu je Unwele („veliki lek“) i njome su uspešno ublažavali posledice pandemije španske gripe 1918. Narod Tswana zove je Mukakana i njome leči gonoreju i sifilis, dok Afrikaneri, potomci holandskih doseljenika, sutherlandiju zovu Kankerbossie („grm za kancerozne bolesti“) zbog blagotvornog delovanja kod onih koji su oboleli od tumora unutrašnjih organa. U materijama koje biljka sadrži otkrivena je snažna kombinacija molekula koje se koriste u lečenju kancerozne tuberkuloze, dijabetesa, šizofrenije i kliničke depresije. Nakon što su utvrdili da nema štetnog delovanja, poceli su davati biljku pacijentima obolelim od AIDS-a. Dr. Nigel Gericke, botaničar, i specijalista za domorodacku medicinu, sakupio je mnoga svedočanstva o tome kako su oboleli od AIDS-a, tuberkuloze i raka zahvaljujući sutherlandiji dobili energiju i apetit i povećali telesnu težinu. On ističe da se biljka ne moze unapred proglašavati čudesnim lekom za sve, a on i drugi lekari koji je koriste ističu da blagotvorno delovanje sutherlandije zavisi od uravnotežene i zdrave ishrane. Izvor:herbateka.eu

Biljka je brzog porasta i dostiže oko 1m u visini, uzgaja se na direktnom suncu i minimalno zaliva. Cveta nakon 2 mes. od klijanja i pravi seme nakon cvetanja.


Seme potopiti 4-5h u vodi a zatim posejati u supstratu / humusu ili sl rastresitoj zemlji na dubini oko 0.5cm. Održavati umerenu i konstantni vlažnost dok ne isklija.

Dodatne informacije

Količina

10 semenki, 100 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Sutherlandia frutescens / Čudesna biljka“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *