Tagetes erecta / Kadifa sugar & spice white

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

Family: Asteraceae
Genus: Tagetes Erecta

Najnoviji kultivar niskog rasta do 45cm i krupnih, duplih krem-belih cvetova koji više liče na hrizantemu. Imaju divan, sladak miris, drugačiji od ostalih kadifa. Jestive latice sa blago gorkim, citrusnim/začinskim ukusom čine lep ukras na pirinču, salatama ili desertima. Privlači leptire i prilično je tolerantna na sušu. Guste glave sa naboranim laticama. Odlična za bordure, kontejnere i kao rezano cveće. Sporije raste od drugih sorti nevena. Idealna za rezani cvet.

Bela kadifa je dugo stvarana, kompanija Burpee Seed Compani provela je 56 godina traženja i uzgoja pre nego što je uspela u kultivisanju. Posle godina pokušaja, Dejvid Burpi je ponudio 10.000 dolara prvom kućnom baštovanu koji je poslao pravo seme da bi pomogao da se napravi prava bela sorta; hiljade baštovana odgovaralo je godinama. Jedna dama, Alis Vonk iz Salija, Ajova, slala je seme 21 godinu, a 1975. Burpi joj je dodelio željenu nagradu za njen rad — nakon što je kompanija potrošila više od pet decenija i 250.000 dolara testirajući tokom godina takmičenja. Sada postoji nekoliko belih sorti, uključujući ovu sortu koju je razvila kompanija za seme Hem Zaden, na farmi na planini Kilimandžaro.es za upotrebu u salatu.

Seje se direktnom setvom od sredine aprila ili od marta u posudama – rasadjuje se kada dobije prave listove. Cveta bujno od maja do oktobra . Cvet je dupli  , samorasejava se . Sadi se i izmedju povrća jer odbija štetočine , azotofiksator je tako da može da se sadi na siromašnom tlu . tkdj je i lekovita.

Dodatne informacije

količina

0.2gr / 50+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Tagetes erecta / Kadifa sugar & spice white“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *