Amsoi Red Giant / Lisnata Slačica

150.00 рсд

Opis

Brassica juncea, Mustard

Potiče sa Himalaja , jedan je od glavnih sastojaka Azijske kuhinje dok je kod nas slabo poznata. Koristi se list svež ili obradjen. Seme se koristi za pripremu senfa, list se koristi kao salata, za kuvanje i kao dodatak jelima – ima jak, oštar ljutkast ukus tkdj se čuva i kao ukrasna biljka zbog dekorativnih listova. Od klijanja do 1.berbe prodje 40 dana a berba se vrši u više navrata.

Jednogodišnja biljka, visoka do 120 cm, sa žutim cvetovima. Ima snažan korenov sistem s brojnim korenovim dlačicama koje doprinose otpornosti na sušu. Kod preuranjene setve, biljka brzo ulazi u fazu cvetanja. Gaji se zbog mladih listova oštrog mirisa, koji se sirovi upotrebljavaju u salatama. To je zimska biljka koja se na visokim temperaturama vrlo brzo osemenjuje. Cveta od maja do juna,  semenke su bele, smeđe ili crne, u zavisnosti od vrste, a ispuštaju miris tek kada se samelju i pomešaju s tečnošću. Seje se u proleće za seme ili svake tri nedelje zbog lišća. Može se uzgajati u zatvorenom u zemlji ili na vlažnom papiru, klija nakon 2-3 dana i može se koristiti za klice koje je blago ljutog ukusa. Tkdj se koristi i seme za začin, najčešće za pripremu senfa. Biljka se tkdj može uzgajati za odbijanje nematoda, zeleno djubrivo i za oplemenjivanje tla.


Seme se seje tokom cele godine, u zemlji na dubini od 1-2cm dok se u kućnim uslovima može sejati na vlažnoj podlozi po površini.

 

Dodatne informacije

Količina

0.5gr / 250+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Amsoi Red Giant / Lisnata Slačica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *