Prunella vulgaris / Crnjevac

200.00 рсд

Opis

Family: Lamiaceae
Genus: Prunella
Species: vulgaris
Self-Heal, Selfheal, Heal All

(Prunella Vulgaris )Križalina ima dugu poviest i dugu medicinsku primenu. Ima antivirusno i antibakterijska svojstva, u Kini se koristi kao lek protiv raka. Takođe se može koristiti za prevenciju i lečenje oštećenja kognitivnih funkcija povezanih s Alzheimerovom bolešću ili shizofrenije.
Križalina je obično poznata kao “samo-lečiva ‘biljka ili lek za sve, te je široko distribuirana u Europi, Aziji i Severnoj Americi.
Koristiti se u salatama, supama, varivima ili kuvanim jelima. Koristi se kao alternativne medicine već stolećima na gotovo svim kontinentima u svetu, a za otprilike svaku bolest poznata čoveku.Cela biljka je lekovita kao, antibakterijski, antipiretik, antiseptik, protiv grčeva, protiv nadimanja, diuretik, sredstvo protiv groznice, krvnog tlaka, protiv želudačnih problema, poput stipse, tonik, vermifuge i za ranu.
Uzima se interno kao lekovit čaj u lečenju groznice, proliva, upale usta i grla, unutrašnje krvarenje,slabosti jetre i srca.


Setva: U zatvorenom prostoru Februara-Aprila na temperaturi preko 18°C, seme sejati u posudama na površini i samo utisnuti u supstrat. Prekriti najlonom ili providnim poklopcem , ukloniti isti kada seme isklija. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza.

Dodatne informacije

Količina

0,5gr / 500-+ semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Prunella vulgaris / Crnjevac“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *