Opis
Redak Butanski krastavac, naziva se i Crvenim krastavcem iako je boja više narandzasta. Uspeva u hladnim severnim klimama, ali takođe podnosi intenzivnu toplotu i vlagu. Prvi put pronadjen 1981. u selu Poengenang ( Butan ). Kada je plod nezreo i zelen, odličan je za svežu upotrebu ili kišeljenje. Kada je zreo, podseća na uobičajeniju indijsku sortu ‘Poona Kheera’, ali je tamnije boje, i mnogo veći do 40cm i 2kg i još uvek prilično ukusan. Meso prezrelog ploda podseća na dinju. Meso zrelog ploda se može kuvati i kiseliti.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne
Setva : S proleća ili tokom leta direktno u basti na dubini oko 2-5 cm.Ili naklijavanjem u maramici,čim isklija prebacuje se u bašti.
Klijanje: Temperatura iznad 18 C , isklija za 3-15 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Biljka ima plitak koren s time je neophodno redovno navodnjavanje.
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.