Amarant Hopi Red Dye

250.00 рсд

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Family: Amaranthaceae
Genus: Amaranthus
Species: Tricolor
Cultivar: Hopi Red Dye

Retka vrsta amaranta sa najcrvenijim listom koji dse koristi u ikshrani, seme se može koristiti za pripremu zdravih klica i a cvet tj brakteje za bojenje hrane zahvaljujući jakom pigmentu crvene boje.
Amarant je biljka poreklom iz Južne Amerike.Amarant je visoko hranljiva namirnica može da raste i na vrlo slaboj zemlji i u sušnim periodima. Uz kinou, amarant se smatra jednom od biljaka koje su pravi ,magacini` hranljivih materija. Amarant se može koristiti kao odličan izvor belančevina i kalcijuma. Naročito se preporučuje trudnicama i dojiljama, bebama i maloj deci, kao i fizički aktivnim ljudima.Amarant sadrži i lizin, amino kiselinu koju u drugim žitaricama nalazimo u mnogo manjoj količini. Kombinacija amaranta i neke žitarice čini izvor amino kiselna/belančevina koji je bolji od mesa i drugih namirnica životinjskog porekla.Amarant ima rashlađujuće dejstvo na organizam, blag gorko-slatkast ukus. Svojim odlikama on jača pluća. Bogat je belančevinama 15-18%, vlaknima, amino kiselinama (lizin i metionin), vitaminom C i kalcijumom (amarant sadrži više kalcijuma, magnezijuma i silicijuma nego mleko. Tkdj se čuva i kao dekorativna cvetnica

Seje se od proleća do jeseni direktnom setvom ili u posudi tokom cele god ali se onda koriste mladi klijanci tkdj se koriste i klice .

Dodatne informacije

Količina

1gr / 1300+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Amarant Hopi Red Dye”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *