Paradajz Woolly Kate

(2 recenzije korisnika)

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Predstavljen 2016god, spada medju svega nekoliko sorti koje su u potpunosti prekrivene sitnim, belim mekanim dlačicama koje otpadaju prilikom dodira. Pripada koktel tipu, plodovi teže do 40gr, slatki i sočni. Konzumiraju se sveži ili se obradjuju, dobri za konzerviranje.

Razmnožavanje : Semenom

Pre-tretman : Ne

Setva : S proleća od februara do kraja aprila. Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko oprašivanje ). Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu. Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida. Pikira se nakon 20 dana od klijanja.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C u zavisnosti od vrste, isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : Ukoliko rasad polegne, neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom.

Zona otpornosti : –

 

Dodatne informacije

Količina

20 semenki

2 recenzije za Paradajz Woolly Kate

  1. Spomenka

    Izuzetna sorta. Veoma dekorativan. Plavozeleni listovi pokriveni su sitnim dlačicama, deluju baršunasto. Plod ravnomeran čeri tip. Ukusan. Otporna sorta. Nije ga napala smrdibuba.

  2. Tanja

    Na platformi TRAG BILJKE ( Biljana Banović) sorta proglašena za otpornu na plamenjaču. Biljana lično istražila i objavila.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *