Rumex vesicarius / Australijska kiselica

150.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorija:

Opis

Chukka kura, Bladderdock, Acetosa vesicaria, Pink Dock, Ruby Dock

 

Najredja i najskuplja vrsta kiselice. Australijska ili Indijska ( tropska ) kiselica je najslabije razvijena biljka od  svih rumeksa ali i ukusnija. Listovi dok su mladi imaju kiselkast ukus i mogu se koristiti za salate dok sazrevanjem gube kiselinu i dobijaju ukus klasičnog zelja. Koristi se list svež ili obradjen u svim fazama sazrevanja. Čuva se kao jestiva ili dekorativna biljka. Sama biljka dostiže 10cm i podseća na sukulent dok u cvetu dostiže 60cm.

Kiseljak se može gajiti na otvorenom i zatvorenom prostoru. Veoma je korisno povrće i u poređenju sa spanaćem bogatije je u mnogim sastojcima. Višegodišnja biljka snažnog vretenastog korena. Cvetonosno stablo obrazuje od druge godine. Listovi su na kratkim drškama i obrazuju rozetu, seme je sitno i čuva klijavosti do 4 godine.Otporno na hladnoću i nema posebne zahteve u pogledu zemljišta. Seje se od kraja septembra do kraja aprila na otvorenom dok se u saksiji seje tokom cele godine.

Seme se seje od početka marta ili krajem Septembra kada temperature ne prelaze 28°C . Seje se gusto u redu a zatim proredjuje na 15cm, medjuredni razmak treba biti 30-50cm. Zahteva redovno zalivanje. Dok seme ne isklija zemlja ne sme biti suva u suprotnom seme ne klija.

Dodatne informacije

Količina

10 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rumex vesicarius / Australijska kiselica“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *