Paradajz Marina’s Praise

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

 

Višenamenska sorta: Za svežu upotrebu, kišeljenje, kuvanje ( za soseve poput paste paradajza), sušenje. Idealan za komercijalnu proizvodnju jer ne puca, trpi transport i dugo traje nakon ubiranja.

Najnovija sorta nastala ukrštanjem Variegated PL x Orange Russian 117, koju je razvio Jason Haines, SAD. Plod težine 120 do 180 grama, izduženog oblika šljive sa vrhom. Narandžasto-žuta koža prekriva ružičasto-crveno rumenilo u zrelosti. Sočno, dvobojno narandžasto-žuto meso sa ružičastim žilama. Odličan ukus nasleđen od Orange Russian. Veoma snažna biljka jakkog razvoja (prava lijana), šarenog lišća (vidljivije na početku sezone), neodređenog rasta. Odlična, redovna proizvodnja početkom sezone. Napomena: raznobojno lišće je više ili manje izraženo u zavisnosti od biljke i ima tendenciju da nestane kako sezona napreduje.


Razmnožavanje : Semenom

Pre-tretman : Ne

Setva : S proleća od februara do kraja aprila . Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ) . Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida . Pikira se nakon 20 dana od klijanja.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : Ukoliko rasad polegne , neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom .

Zona otpornosti : –

Dodatne informacije

količina

20 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Paradajz Marina’s Praise“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *