Paradajz Kosovski Jabukar

(1 recenzija korisnika)

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Sorta koju su moji doneli još pre više od 100god. sa Kosova. Plodovi mogu da budu ogromni i da teže do 1,5kg, prvi plodovi su najveći,  zatim budu sve manji ali ni jedan ispod 400gr. Klasičan jabukar sa visokim sadržajem šećera i malo semenki. Za mene medju 3 najukusnih paradajza koje smo uzgajali a bilo je preko 400 isprobanih sorti.

Razmnožavanje : Semenom

Pre-tretman : Ne

Setva : S proleća od februara do kraja aprila . Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ) . Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida . Pikira se nakon 20 dana od klijanja.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : Ukoliko rasad polegne , neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom .

Zona otpornosti : –

Dodatne informacije

Količina

20 semenki

1 recenzija za Paradajz Kosovski Jabukar

  1. Spomenka (potvrđen vlasnik)

    Kosovski jabukar je ubedljivo najkrupnija sorta paradajza koji sam gajila. Sad je oktobar i još berem, a od jutros 4 lepo sazrela ploda, istog oblika, težine nešto preko 600 gr. Sladak, malo semena. Mesnat. Lako se ljušti. Ovo je jedna od nekoliko sorti koju nisu napale smrdibube.
    Stablo je stameno, jako, jedini razlog za vezivanje uz držač su veliki plodovi, po 3 do 4 na svakoj rodnoj grani. Ima još nesazrelih ali ću ih vrv ubati zelene i pustiti da polako dozre.
    Sorta za preporuku! Šteta što ne postoji opcija da podignem sliku.

Dodaj recenziju

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *