Opis
Family: Apiaceae
Genus: Cryptotaenia
Species: Japonica
Cultivar: Mitsuba Mashimori
Začinska biljka koja potiče iz Japana. Svrstava se u najstarije biljke, najčešće korišćena u Aziji dok je u ostalim delovima sveta slabo poznata. Naziva se i Japanski peršun jer izgledom podseća na isti ali ima specifičan miris i ukus. List se koristi kao začin a stabljika se koristi kao povrće – najčešće samo obarena. Iako je višegodišnja biljka najčešće se koristi kao jednogodišnja jer cveta u toku 1 god i samorasejava se.
———————————–
Setva: U zatvorenom prostoru tokom cele godine na temperaturi preko 18°C, seme sejati u posudama na max 1cm dubine- posuti laganim supstratom. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza.
Recenzije
Još nema komentara.