Hylocereus Megalanthus / Žuta Pitaya

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Family: Cactaceae
Genus: Hylocereus
Species: Megalanthus

Najredja i najskuplja vrsta Pitaye / Dragon Fruit-a. Ova vrsta je univerzalni oprašivač za sve ostale vrste pitaya koje bez nje ne mogu da zametnu plod. Da ne bude zabune, u prirodnom staništu postoje posebne vrste nocnih leptira koje mogu oprasiti svaku vrstu, van prirodnog stanista se mogu ukrstiti i dati plod jedino ako postoje 2 vrste.

Vrsta kaktusa koja je najpoznatija po svom neobičnom plodu, nazivaju ga `Dragon fruit` ili voće zmaja.U prirodnim uslovima dostiže 4-5m u našim duplo manje,odrasla biljka može da izdrži do -1°C.Ukoliko joj odgovaraju uslovi, biljka počinje da radja nakon 3god. Cvet se otvara noću i traje do jutra, mora da se opraši sa nekom drugom vrstom u suprotnom ne stvara plod. Ukoliko se seme čuva pravilno, klijavost traje i po nekoliko god.

———————————————————

Razmnožavanje : Semenom , reznicom

Pre-tretman : Ne

Setva : Tokom cele godine u supstratu, na površini samo utisnuti seme i nakvasiti vodom , prekriti najlonom – dok ne seme ne isklija , najlon se uklanja svakog dana na par sati i vraća natrag ili se prekriva poklopcem. Kada seme isklija , najlon ukloniti u potpunosti .

Klijanje: Temperatura 22-25 C, isklija za 2-12 nedelje

Lokacija : Direktna svetlost

Zona otpornosti : 10a/-1.1 °C (30 °F)

 

Dodatne informacije

Količina

25 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Hylocereus Megalanthus / Žuta Pitaya“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *