Opis
Po mom mišljenju najukusniji i najsladji čeri tj koktel paradajz. Biljka je žbunasta i može se uzgajati kao baštenska ili saksijska vrsta tkdj i u visećim korpama jer ima padajuću formu. Radja u enormnim količinama, na 1 biljci se istovremeno može naći 2-3kg ploda. Odlično se skladišti, na sobnoj temperaturi do 2 nedelje. Koristi se svež ili obradjen-odličan za konzerviranje. Spada u rane sorte.
Setva : S proleća od februara do kraja aprila. Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko oprašivanje ). Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu. Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida. Pikira se nakon 20 dana od klijanja.
Klijanje: Temperatura iznad 15 C u zavisnosti od vrste, isklija za 4-20 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Ukoliko rasad polegne, neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom.
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.