Opis
Najsladji čeri paradajz koji postoji iako je zeleni tip, ima voćni ukus a plodovi dugo ostaju čvrsti. Odlično se skladišti i na biljci plodovi ostaju do 2 mes.
Setva : S proleća od februara do kraja aprila. Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko oprašivanje ). Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu. Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida. Pikira se nakon 20 dana od klijanja.
Klijanje: Temperatura iznad 15 C u zavisnosti od vrste, isklija za 4-20 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Ukoliko rasad polegne, neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom.
Zona otpornosti : –
Spomenka –
Prošle godine, po preporuci „Oro seeds“ prvi put sam odnegovala ovu vrstu čeri paradajza. Nema slađeg. Šampion! Obilno rađa i veoma je sladak. Dugo ostaje svež na biljci i neumorno rađa.