Opis
Stara američka sorta poznata od 1914′ .
Čak i ako je ekotip dinje, razlikuje se od italijanskih, više liči na najstariju vrstu, kao što je dinja mango, sa kojom deli lepu žutu boju i belu pulpu. Okrulih jednakih plodova i dostiže 250 grama, po ukusu podseća na dinju ali sa manjim % šećera. Ova vrsta dinja, kako se može zaključiti po njenom imenu, pogodna je i za kuvanje; u stvari, može se koristiti za zamenu jabuka u piti. Dok je plod nedozreo može se kuvati i kiseliti poput krastvčića.Biljka je veoma produktivna, nezahtevna, pogodna za one koji prvi put pristupaju uzgoju. Prva berba za 75 dana nakon presađivanja, bere se kada je stabljika još pričvršćena za biljku. Da biste dobili seme, sačekajte da se ono odvoji od mesa.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne
Setva : Direktno nakon opasnosti od mraza
Klijanje: Temperatura 18-25 C, isklija za 1-2 nedelje
Lokacija : Direktna svetlost , konstantna vlažnost zemljišta
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.