Opis
Carosello / Krastavac ‘Antepin en Iyisi’ / ‘Acur Badem’
Cucumis melo, Poslastica u istočnoj Turskoj! Tamo se zove Acur (Adjur). Na prvi pogled mislite da je krastavac ili kornišon, ali botanički gledano, ovo je dinja! To dokazuje i ukus: svežina krastavaca, ali sladak dodir dinje. Svetlozeleni plodovi imaju tamnozelene pruge i mogu se ubirati mladi (do 10 cm) i jesti celi. U Turskoj (Gaziantep) plodovi se beru na dužini od 15 cm, uklanjaju semenke i pune mlevenim mesom, pasiranim bademima, paprikom i povrćem a zatim peku u rerni.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne
Setva : S proleća ili tokom leta direktno u basti na dubini oko 2-5 cm.Ili naklijavanjem u maramici,čim isklija prebacuje se u bašti.
Klijanje: Temperatura iznad 18 C , isklija za 3-15 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Biljka ima plitak koren s time je neophodno redovno navodnjavanje.
Zona otpornosti : –
Carosello / Krastavac ‘Antepin en Iyisi’ / ‘Acur Badem’
Recenzije
Još nema komentara.