Panicum virgatum Fontaine

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , , ,

Opis

Panicum Fontaine je elegantna ukrasna trava, prepoznatljiva po svojim prozračnim metlicama koje se šire poput fontane. Zbog odličnog bazalnog grananja, ubraćete mnogo grana po biljci. Zbog svojih čvrstih dugih stabljika sa svežim zelenim listovima i odličnog veka trajanja u vazi, Fontaine je veoma dobar za upotrebu kao dodatak za bukete ili kao razigrani sastojak u aranžmanima. 70 cm u visinu.

Setva: Sejati u aprilu-maju i/ili krajem avgusta-septembra
Najbolje je sejati direktno tamo gde će cvetati u proleće. Raste na suncu i u dobro dreniranom zemljištu. Sejte 6 mm (¼ in) duboko u redove na udaljenosti od 30 cm (12 in) u dobro kultivisano zemljište koje je dobro obrađeno. Klijanje je povremeno sporo, pa budite strpljivi! Razredite sadnice na udaljenosti od 23 cm (9 inča). Ponovo posadite sadnice koje su uklonjene.

Savet: Pripremite finu gredicu bez korova, nanesite tanko na površinu i lagano pokrijte, zalijte finom ružom vodeći računa da ne sperete seme. Neke sorte se mogu posejati u zatvorenom prostoru krajem zime ili rane jeseni u hladnim okvirima i prezimiti u saksijama u hladnom stakleniku.

Dodatne informacije

količina

50 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Panicum virgatum Fontaine“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *