Aronia melanocarpa

250.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Aronia /crnoplodna: Žbunasta vrsta koja dostiže do 2m visine. Tokom marta otvara bele cvetove što posebno privlači pažnju dok s jeseni listovi postaju žar crvene boje.Radja u grozdovima oko 20-ak bobica prečnika oko 1cm.Podnosi do -30°C.Otporna je na bolesti pa nije potrebna hemijska zaštita.

Bogata je vitaminom C, sadrži i vitamine B2, B9 i E.Poboljšava cirkulaciju,čisti krv,snižava visok krvni pritisak,snižava količinu šećera u krvi,pospešuje rad štitne žlezde,pospešuje rad jetre,smiruje grčeve i bolove želuca.
Zreli, slatkasto kiselkasti i pomalo trpki plodovi aronije mogu se jesti sveži ili se obradjuju u vidu marmelada,sokova,sirupa i drugih voćnih poslastica.Vrlo često se meša sa drugim voćem jer daje bogatu aromu i lepu tamnu boju

———————————————

Seme potopiti 24 h u vodi a zatim ih staviti u ziplok kesici ( u kojoj se nalazi malo peska koji non stop mora biti vlažan ) i smestiti ih u frižderu na 4-12 nedelja. Nakon tog perioda se seme seje u kontejneru, i prekriva sa oko 0,5-1cm kupovne zemlje- potrebno je održavati umerenu vlažnost zemlje. Klija veoma lako i brzo. tkdj se mogu sejati direktno u basti s jeseni bez stratifikacije.

Dodatne informacije

Količina

0.50gr / 150-+ semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Aronia melanocarpa“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *