Echinacea Paradiso yellow

250.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , , ,

Opis

Specijalno kultivisana serija za brži rast i rezani cvet. Visina do 80cm, biljke cvetaju nakon 2-4 mes. od setve. Žuti varijetet je nastao odvajanjem iz serije Tall Paradiso.

Biljka ehinacea (echinacea, ehinaceja) danas spada u najpopularnije biljke za jacanje imuniteta, sprecavanje i ublazavanje prehlade, gripa i slicnih oboljenja. Ehinacea je inace `cudesan lek` severnoamerickih Indijanaca.
Koristi se u obliku caja, tinkture, gela, tableta. Od tada se najcesce koristi kao prirodno sredstvo za jacanje imuniteta, ima protivupalno dejstvo i suzbija dalje sirenje bakterija. Zato se preporucuje tokom zime kao dobra preventiva protiv gripa. Ukoliko se ehinacea upotrebljava u kombinaciji sa C vitaminom, naucna ispitivanja pokazuju da smanjuje mogucnost prehlade za cak 85%.

——————————————–

Setva: U zatvorenom prostoru od Decembra do Maja na temperaturi preko 18°C, seme sejati u posudama na max 0.3cm dubine- posuti laganim supstratom. Prekriti najlonom ili providnim poklopcem , ukloniti isti kada seme isklija. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza. Na otvorenom se seje direktno kada prodje opasnost od mraza. Pre setve seme držati 2-4 nedelje u vlažnom supstratu / pesku u frižderu. Seme u ponudi je lično provereno na klijanje, naklijavano je direktno u rastilu bez stratifikacije, klijanje je u proseku trajalo 7-12 dana- klijavost 93%.

Dodatne informacije

količina

15 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Echinacea Paradiso yellow“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *