Rabarbara Champagne

200.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , , ,

Opis

Family: Polygonaceae
Genus: Rheum
Species: Rhabarbarum

Spada medju najstarije sorte, dostiže 60cm u visini i do 120cm u širini. Stabljike su duge, uzane i pink boje ukoliko se ne ubiru duže vreme prelaze u bordo nijansu. Koristi se u svim fazama sazrevanja. Idealna za forsiranje.
Rabarbara je višegodišnja zeljasta biljka sa krupnim listovima i dugim debelim ljubičastim ili ružičastim stabljikama. Biljke poseduju velike listove i trokutastu dugu mesnatu stabljiku. Cveće je malo, zeleno-belo do roze-crveno. Postoji mnogo vrsti rabarbare uzgojene kao medicinska biljka i kao biljka za ljudsku ishranu. Za ishranu se koriste samo stabljike.Stabljike sadrže dosta voćnih kiselina, pre svega jabučne, kao i dosta mineralnih tvari i vitamina. Rabarbara sadrži relativno malo vitamina C, međutim sadrži puno više vitamina B: niacin, pantotensku kiselinu i folnu kiselinu. Rabarbara je neverovatno bogata kalcijumom (80mg/100g rabarbare), kao i magnezijumom i manganom.Od drške rabarbare se priprema: čorba, sarma, salata, umak, kompot, marmelada, džem, a koristi se i kao dodatak nekim poslasticama.Seme se seje tokom cele god.

Seme se seje direktnom setvom od aprila do juna ili tokom cele god u posudi . 1.zime mora biti na zatvorenom a od 2god. ostaje u bašti.

Dodatne informacije

Količina

1gr / 60-80+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Rabarbara Champagne“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *