Nyctanthes arbor-tristis / Indijski Jasmin

300.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Night Flowering Jasmine, Lakshmi, The goddess of wealth, Coral Jasmine, Tree of Sadness

Indijski jasmin je grm ili malo drvo iz porodice Oleaceae. Naraste do 5 do 7 metara u visinu i može da raste kao sobna biljka u saksiji,  cveta od proleća do jeseni, može imati 5-8 režnjeva sa narandžastim središtem. Ne podnosi mraz. Biljka ima moć da izleči groznicu, crevne bolesti i dengu. Od listova se može napraviti tonik koji pomaže u borbi protiv bolova u zglobovima, začepljenja i infestacije crvima. Njegovi listovi su odlični za imunitet. Lekoviti delovi: List, cvet i semenka

Setva:

Metod 1. Presavijte 2 lista papirnog peškira na pola dva puta. Stavite 5 semenki u sredinu papirnih peškira. Stavite seme u vrećicu sa ziplokom. Sipajte vodu u Ziploc vrećicu tako da papirni ubrusi budu natopljeni unutar vrećice. Položite ravno na svetlo mesto i održavajte temperaturu 85-95F. Toplotna prostirka će vam pomoći. Svakodnevno dodajte vodu da ostane vlažna. Seme klija za 7 dana. Prebacite u lonce i držite na toplom.

Metoda 2. Ravnomerno rasporedite seme po zemljištu za sadnju, nemojte ga zakopavati, stisnuti u površinu zemlje i održavati vlagu u zemljištu. Seme će klijati za 60-80 dana.

 

Dodatne informacije

količina

20 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Nyctanthes arbor-tristis / Indijski Jasmin“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *