Moringa oleifera

250.00 рсд1,500.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Family: Moringaceae
Genus: Moringa
Species: Oleifera

Potiče iz Afrike,u prirodnim uslovima raste preko 4m a kod nas se visina reguliše orezivanjem,podnosi -1C.Od klijanja do cvetanja prodje oko 6 mes.Klija i napreduje isključivo na temperaturi od 25-30°C i na suvom vazduhu, višak vlage ne podnosi. U ishrani se koriste svi delovi biljke-koren,list cvet i plod.Prebogata je vitaminima i mineralima.Osim hranljive vrednosti koriste i protiv mnogih bolesti.Lisce MORINGA drveta sadrzi 7x vise vitamina C od narandze,4x vise Ca od mleka,4x vise Vitamina A od sargarepe,2x vise proteina nego mleko i 3x vise K nego banana.Poreklom sa donjih padina Himalaja,svaki deo drveta je upotrebljiv.Lisce sadrzi vitamin A,B i C,Ca,Fe i protein,koristi se sveze u salatama,kuvano ili se od njega pravi prah.Prema Indijskoj Ayurvedi lisce se koristi kao prevencija 300 razlicitih bolesti. Moringa je znacajna u prevenciji i lecenju raka.Koristi se i kao preciscac vode jer ima antibakterijska svojstva.

Razmnožavanje : Semenom / Reznicama

Pre-tretman : Seme preliti toplom vodom i ostaviti u istoj 24h, skinuti krilca

Setva : Tokom cele godine u u supstratu sa perlitom na dubini 2 – 4 cm / Ili uviti u vlažnoj maramici i ubaciti u zip kesici-izvaditi ih kada isklijaju.

Klijanje: Temperatura neophodna za klijanje 25-30 °C, isklija za 2-8 nedelja. ( Ukoliko ne isklijaju u očekivanom periodu, seme izvaditi iz suptrata i ponoviti postupak ali ovog puta seme ostavite u vodi do 7 dana )

Lokacija : Zahteva umerenu vlažnost.

Zona otpornosti : 10a / -1.1C (30 F)

 

Dodatne informacije

Količina

10 semenki, 100 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Moringa oleifera“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *