Litchi Hearth

250.00 рсд

Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Family: Solanaceae
Genus: Solanum
Species: sisymbriifolium

Novi kultivar nižeg rasta i bujnosti do 0,8m u visini. Plod je u proseku oko 1cm često srcastog oblika po čemu i nosi naziv. Kod ove vrste je opna najslabija i vrlo cesto sama otpadne, sladjeg je ukusa naspram običnog ličija. Trenutno se u prodaji može naći na samo jednom mestu u svetu a ovo je drugo 😉

Fire-and-Ice Plant, Litchi Tomato, Morelle de Balbis, Sticky Nightshade

Iako ovu vrstu nazivaju paradajzom ona to nije.Ovo je višegodišnja biljka koja se može čuvati u bašti kao 1god jer radja već I god ili u saksiji kao višegodišnja.Dostiže 1m u visini,cvet je bele i ljubičaste boje ,plod je u prečniku 1-2cm obavijen opnom poput tomatila.U ishrani se koristi plod koji ima ukus kao mix trešnje i paradajza , plod se koristi kada dobije tamno crvenu boju.Od setve do berbe prodje oko 75 dana.

Razmnožavanje : Semenom

Pre-tretman : Ne

Setva : S proleća od februara do kraja aprila . Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ) . Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida . Pikira se nakon 20 dana od klijanja.

Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana

Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.

Nega : Ukoliko rasad polegne , neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom .

Zona otpornosti : –

Dodatne informacije

Količina

50 semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju za „Litchi Hearth“

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *