Opis
Karfiol De Jesi
Family: Brassicaceae
Genus: Brassica
Species: oleracea var. botrytis
Orašast, slatkast ukus i neverovatni fraktalni obrasci u zadivljujućoj kremasto beloj boji čine ovu sortu omiljenim karfiolom u Italiji. Stara sorta koje potiče iz mesta Jesi, Italija, ova sorta blage arome savršeno je prikladna za komercijalnu proizvodnju i prodaju. U Italiji ga zovu „puž karfiol“, a omiljena je sorta svetski poznatog kuvara Pitera Gilmora.
Dvogodišnja vrsta koja spada u grupi najzdravijeg povrća.U ishrani se koristi zbijena,nerazvijena cvast.Cvast se koristi u svežem stanju ili se zamrzava što omogućava korišćenje tokom cele god. Seme se seje tokom feb.ili marta u tople leje ili od aprila do jula direktnom setvom u bašti. Za berbu pristiže od jula do oktobra.
Seme se seje od juna do oktobra direktnom setvom ili rastilu. Za berbu pristiže od februara do aprila.
Dubina setve: 1cm / Po 1m2 potrebno je 0.5gr semena
Razmak izmedju i u redovima: 70/80×60/70 . Presadjivanje nakon 30 dana od nicanja.
Vegetacija : 100-130 dana
Karfiol De Jesi
Recenzije
Još nema komentara.