Opis
Jicama / Pachyrhizus erosus / Meksički Krompir
Jicama je skrobno korenasto povrće iz Meksika. Na engleskom je poznat kao meksička repa ili krompir. Koren gomoljastog korena je blago slatkastog ukusa, ali ima malo šećera, što ga čini dobrim izborom ugljenih hidrata za osobe sa dijabetesom i druge koji pokušavaju na dijetu sa niskim sadržajem šećera. Miris jicame je sličan mirisu jabuke. Povrće iz porodice mahunarki. – biljka puzavica koja dostiže 5 metara dužine i ima ogroman koren. Po izgledu, koren podseća na džinovski krompir. Jicama sadrži veliku količinu vitamina C, ima malo natrijuma i ima minimalno masti. Veći % korena je uglavnom voda, što ga čini niskokaloričnim i dobrim za dijete. Bogat ugljenim hidratima, vlaknima, vitaminima, aminokiselinama. Minerale predstavljaju kalijum i fosfor. Jestiv je samo koren.
Seje se od februara-marta u posudama ili krajem aprila kada otopli.
Jicama / Pachyrhizus erosus / Meksički Krompir
Recenzije
Još nema komentara.