Opis
Family: Lamiaceae
Genus: Perilla
Species: Frutescens
Beefsteak Plant, Shiso, Red Perilla, Japanese mint, Allspice
Lekovita , začinska jednogodišnja biljka koja dolazi iz Japana. Izuzetno laka za čuvanje- isto kao i bosiljak. U ishrani se koristi list i cvet kao dodatak jelima , od lista može da se priprema izuzetno aromatični čaj. Ukusom podseća na mix svih začina sa aromom šljive.
————————————————————
Razmnožavanje : Semenom i reznicama
Setva : Tokom cele god u posudi ili tokom zime ili proleća nakon hladne stratifikacije ( 1-3 meseci )-leta direktnom setvom. Seme posuti po supstratu, nakvasiti i odrzavati umerenu vlagu.
Klijanje: Temperatura iznad 20 C, za 6-10 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Moze da se cuva u saksiji ili u basti. U svakom slucaju lako se gaji i ne zahteva puno paznje
Zona otpornosti : /
Recenzije
Još nema komentara.