Opis
Kod nas ovu vrstu nazivaju ` Zimski paradajz ` s kojim nema nikakve veze jer postoje pravi zimski paradajzi koji trpe
– 5°C. Ovo je obican paradajz koji ukoliko se pravilno skladisti tj na hladnom i mracnom mestu ( frižder, podrum ) , ostaje svež do 3 mes. Bere se plod dok je zelene boje a zatim skladisti, kada dobije narandzastu ili ružicastu boju-spreman je za upotrebu. Ima ukus kao domaći jabučar, pogodan je za upotrebu u svežem stanju ali i za obradu.
Razmnožavanje : Semenom
Pre-tretman : Ne
Setva : S proleća od februara do kraja aprila . Ukoliko se uzgaja u stakleniku tokom cele godine ( ukoliko se uzgaja u stakleniku neophodno je veštačko opšrašivanje ) . Seme se seje u toplim lejama ili u kontejnerima u kompostu.Kompost za zasejavanje predstavlja smešu supstrata treseta, peska i pregorelog stajnjaka. Seme se pokriva sa 1,5-2 cm. komposta. Tople leje ili kontenjeri se pokrivaju folijom sve dok seme ne počne da niče i posle toga se skida . Pikira se nakon 20 dana od klijanja.
Klijanje: Temperatura iznad 15 C , u zavisnosti od vrste , isklija za 4-20 dana
Lokacija : Zahteva svetlost i umerenu vlažnost.
Nega : Ukoliko rasad polegne , neophodno ga je zaliti previkurom ili cinebom .
Zona otpornosti : –
Recenzije
Još nema komentara.