Melaleuca Alternifolia / Čajno drvo

100.00 рсд

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

Čajevac ili čajno drvo potiče iz Australije i prvobitno je korišćen od australijskih urođenika kao “panacea” ili biljka koja sve leči. Zovu je i Australian Wonder, što u prevodu znači australijsko čudo. Naziv čajno drvo (Tea Tree) prvi je upotrebio kapetan Džejms Kuk, jer je koristio lišće čajevca za pravljenje lekovitog čaja.Medicinsko delovanje čajevca:
Eterično ulje čajevca može se koristiti nerazblaženo za lečenje rana, posekotina, alergijskih reakcija na koži, rana usled uboda insekata, gnojnih rana, dijabetičnih rana koje sporo zarastaju, čireva na koži, bradavica po rukama, kao i genitalnih bradavica (kondiloma), gljivičnih infekcija stopala (Tinea pedis), kao i gljivičnih infekcija nokta (Onychomycosis).U obliku 5% gela, čajevac je efikasan za lečenje akni, pojasnog herpesa, genitalnog herpesa, gljivičnih i bakterijskih vaginalnih infekcija. U obliku 5% šampona za lečenje peruti i vaški.U obliku vode za ispiranje usta koja sadrži 2% ulja čajevca, može se efikasno primeniti za lečenje upale desni, upale grla, gljivičnih infekcija usne duplje koje izaziva Candida albicans, kao i za uklanjanje neugodnog mirisa iz usta. Kupka koja sadrži ulje čajevca može pomoći u lečenju prehlade, gripa, virusnih ili bakterijskih infekcija disajnih puteva.Ulje čajevca (100%) naneseno direktno u kapima (10-20 kapi) na zagrejana stopala može pomoći pri lečenju gripa, kao i virusnih i bakterijskih infekcija disajnih puteva. Ulje čajevca ima jaka protiv upalna svojstva i djeluje kao imunostimulans. U svrhu lečenja primenjuje se uglavnom eterčno ulje čajevca dobijeno destilacijom pomoću vodene pare listova i vrhova grančica čajevca.Novije istraživanje u kojem je 100% ulje čajevca primenjeno jednom dnevno na obične bradavice na rukama dece (Human papilloma virus) u roku od 12 dana dovelo je do potpunog odstranjivanja bradavica i re-epitelizacije inficiranog područja.
U prirodi raste kao manje drvo ili žbun kod nas kao sobna biljka tkdj je zahvalna vrsta za formiranje Bonsai-a.


Setva: U zatvorenom prostoru od Decembra do Aprila na temperaturi preko 18°C, seme sejati na površini i  posuti laganim supstratom. Prekriti najlonom ili providnim poklopcem , ukloniti isti kada seme isklija. Zalivati umereno koliko da ima vlažnost za klijanje. Biljke preasadjivati na otvorenom kada prodje opasnost od mraza.

 

Dodatne informacije

Količina

Porcija ( minimum 200 semenki )

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Melaleuca Alternifolia / Čajno drvo”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *