Diascia Pink Queen

100.00 рсд2,200.00 рсд

Očisti
Šifra proizvoda: - Kategorije: , ,

Opis

    Family: Scrophulariaceae 
    Species: Barberae
    Genus: Diascia

 

Cvetnica koja se u bašti čuva kao jednogodišnja a u saksijima ( zaštićena od niskih temperatura  ) kao višegodišnja biljka.  Ima padajuću formu pa je pogodna za uzgajanje u visećim saksijama i u kombinaciji sa ostalim cvetnicama. Cveta od proleća do Novembra. Cvetovi su puni nektara i privlače pčele, spadaju u medonosne vrste.
—————————————————————————————-
Uslovi gajenja :
Zalivanje je umereno, a ishrana potrebna svake nedelje. Prekomerna vlažnost dovodi do truljenja osetljivog korenovog sistema.
Precvetali cvetovi se odstranjuju rezidbom u cilju bržeg obnavljanja cvetanja.
Biljka se čuva na umereno osunčane položaje.
Setva :
Od Februara do Aprila u zatvorenom prostoru ili tokom Maja na otvorenom. Idealna temperatura za klijanje je od 15-18°C , seme iklija za 2-3 nedelje. Seme se seje po površini kvalitetnog supstrata za setvu i blago utisne, dobro zalije vodom i čuva se van direktnog sunca dok isklija. Kada isklija polako se prilagodjava na sunce. Kada biljke dostignu 5cm mogu se presaditi na stalnom mestu. Na otvorenom se iznosi kada prodje opasnost od mraza.
Razmnožavanje i proizvodnja:
Diasciju razmnožavamo vegetativnim putem reznicama zbog izuzetno brzog i gotovo 100% ožiljavanja. Uzimaju se vršne reznice i po 5 komada zabadamo u posudi sa  supstratom. Sa ožiljavanjem možemo početi već u novembru mesecu. Nakon toga vršimo presadnju u stalne posude za proizvodnju rasada i to mogu biti saksije veličine 12 – 13cm ili veće viseće posude. Za sadnju koristimo supstrat kiselosti Ph 5,0 – 6,0 sa obaveznim dodatkom perlita u količini od 10% . Usled česte pojave hloroze koristimo preparat sequestrin.Potrebna temperatura pri ožiljavanju reznica je 20°C, dok se nakon ulončavanja reznica temperatura smanjuje na 13 – 14 °C.Kako bi postigli poseban kvalitet biljaka sa obilnim cvetanjem, pribegavamo metodi hladnih jutarnjih temperatura od 5°C u toku celog meseca marta, dok su dnevne temperature 12°C, a večernje podižemo na 16°C. Obilno cvetanje je u proleće i u jesen, dok vrsta sa cvetanjem pauzira od sredine jula pa do avgusta meseca.Biljke mogu izdržati temperaturu do – 5 ° C i prezimeti pokrivene agrilom.

Dodatne informacije

Količina

40 semenki, 400 semenki, 1gr / 4400+- semenki

Recenzije

Još nema komentara.

Budite prvi koji će napisati recenziju “Diascia Pink Queen”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *